16mm & 35mm film viewen

In onze film viewing studio kun je 16mm en 35mm films bekijken en je filmarchief inventariseren, ordenen, metadateren, restaureren en voorbereiden op digitalisering van het beeld- en geluidsmateriaal. Musea, bedrijven, organisaties en iedereen met een stapel filmblikken kan onze film viewing studio huren om van het archief een toegankelijke collectie te maken.

Zelf viewen
Op onze Steenbeck tafels kunnen filmhandlers zelfstandig hun archief viewen en gebruik maken van de spoeltafel, plakpersen, clock leaders, zwartfilm etc. Er is tevens opslagruimte voor je archief beschikbaar als je langer gebruik wilt maken van de studio.

Opfriscursus Steenbeck montagetafel

Wij hebben drie Steenbeck montagetafels. Is het al een tijd geleden dat je achter zo’n tafel hebt gezeten, dan geven we je een opfriscursus om zelf aan de slag te gaan met je films.

Vraag ons naar alle opties, prijzen of om advies

Wij inventariseren je filmarchief
We bekijken eerst de staat van het materiaal en bespreken wat er mee te doen qua toegang en conservering. We inventariseren het materiaal op technische staat en inhoud.

Wij kunnen je 16mm en 35mm films restaureren en voorbereiden op digitalisering; slechte lassen worden vervangen, perforaties gerepareerd, een aan- en uitloopstrook toegevoegd, clock leader en indien van toepassing beeld en separaat geluid gesynchroniseerd.

We registreren de films om een goed overzicht te krijgen van al het materiaal. En we zorgen ervoor dat alles weer goed bewaard kan worden.

Opslaan, digitaliseren en rechten
Als de eerste stap gemaakt is om de waarde van je archief te benutten, kunnen wij je adviseren wat te doen met het filmmateriaal.

Hoe kan je het weer goed opslaan? Hoe kan je de films het beste laten digitaliseren en welke kosten brengt dat met zich mee? Mag je het rechtenvrij gebruiken? Is je archief geschikt om bij een ander instituut onder te brengen?

Met ons filmnetwerk en ervaring kunnen we de juiste route bepalen, zodat je goed opgeborgen archief weer een toegankelijke collectie wordt om te gebruiken.