16mm en 35mm film viewing

In onze film viewing studio kun je 16mm en 35mm films bekijken. En daarmee je filmarchief inventariseren, ordenen, metadateren, restaureren en voorbereiden op digitalisering van het beeld- en geluidsmateriaal. Je kan onze film viewing studio huren om van het archief een toegankelijke collectie te maken. Musea, bedrijven, organisaties en iedereen met een stapel filmblikken is van harte welkom.

Je kunt bij ons ook old school monteren. Verschillende filmtafels, plakpersen en spoeltafels staan klaar voor filmmakers en kunstenaars.

16mm en 35mm film zelf viewen

Filmhandlers kunnen op onze montagetafels zelfstandig hun archief viewen. Je kan gebruik maken van de spoeltafel, plakpersen, clock leaders, zwartfilm en al het andere wat nodig is. Er is tevens opslagruimte voor je archief beschikbaar als je langer gebruik wilt maken van de studio.

16mm-en-35mm-film

Opfriscursus om zelf de filmtafel te gebruiken

We hebben meerdere merken, formaten en type montagetafels voor 16mm en 35mm film. Is het al een tijd geleden dat je achter zo’n tafel hebt gezeten, dan geven we je een opfriscursus om zelf aan de slag te gaan met je films.

Vraag ons naar alle opties, prijzen of om advies

Wij inventariseren je filmarchief

We inventariseren het materiaal op technische staat en inhoud. Vervolgens bespreken we samen wat de beste manier qua conservering en toegang is.

Wij kunnen je 16mm en 35mm film restaureren en voorbereiden op digitalisering. Zoals slechte lassen vervangen, perforaties repareren, aan- en uitloopstrook toevoegen, clock leader en indien van toepassing beeld en separaat geluid synchroniseren.

We registreren de films om een goed overzicht te krijgen van al het materiaal. We willen namelijk dat jouw bronmateriaal weer goed bewaard kan worden.

Opslaan, digitaliseren en rechten

Als de eerste stap gemaakt is om de waarde van je archief te benutten, kunnen wij je adviseren wat te doen met het filmmateriaal.

Hoe kan je het weer goed opslaan? Hoe kan je de films het beste laten digitaliseren en welke kosten brengt dat met zich mee? Mag je het rechtenvrij gebruiken? Is je archief geschikt om bij een ander instituut onder te brengen?

Met ons filmnetwerk en ervaring kunnen we de juiste route bepalen, zodat je goed opgeborgen archief weer een toegankelijke collectie wordt om te gebruiken.

Versneld 16mm film digitaliseren

Wij bieden een snelle en makkelijke manier van 16mm digitaliseren. De staat van het materiaal speelt geen rol, er is dus geen voorbereiding nodig of restauratie. We kunnen met onze oplossing tegelijkertijd inventariseren, digitaliseren en metadateren.

Meer over hoe wij 16mm films digitaliseren en archiveren