16mm & 35mm film viewen

In onze film viewing studio kun je 16mm en 35mm films bekijken en je filmarchief inventariseren, ordenen, metadateren, restaureren en voorbereiden op digitalisering van het beeld- en geluidsmateriaal. Musea, bedrijven, organisaties en iedereen met een stapel filmblikken kan onze film viewing studio huren om van het archief een toegankelijke collectie te maken.

Filmmateriaal & Filminhoud
We maken eerst een afspraak om de staat van het materiaal te bekijken en te bespreken wat er mee te doen qua toegang en conservering.

Op de spoeltafel is snel te zien welk type film het is, of het beeld én geluid bevat en hoe het ervoor staat met bijvoorbeeld kleur, montage-lassen en de perforaties.

De films viewen we op onze Steenbeck montagetafels om beter te zien of het materiaal restauratie behoeft en inventariseren we het werk inhoudelijk.

De metadata noteren we om een goed overzicht te krijgen van al het materiaal. Dit archiefdocument, met technische en inhoudelijke gegevens, correspondeert met de films door middel van eenvoudige maar duidelijke aanduiding op de filmblikken. En we zorgen ervoor dat alles weer goed bewaard kan worden. Zo is de eerste stap gemaakt om de waarde van je archief te benutten en te beslissen wat te doen met het filmmateriaal.

Wij kunnen je 16mm en 35mm films ordenen en voorbereiden op digitalisering, door eventueel slechte lassen te vervangen, een aan- en uitloopstrook toe te voegen, clock leader en als nodig het beeld en geluid te synchroniseren.

Zelf viewen
Op onze Steenbeck tafels kunnen filmhandlers ook zelfstandig hun archief viewen en gebruik maken van de spoeltafel, plakpersen, clock leaders, zwartbeeld en onze opslag voor films.

Vraag ons gerust naar alle opties, prijzen of om advies betreft je filmmateriaal via johan@umetik.nl