video digitaliseren en archiveren

Video digitaliseren en archiveren kan bij ons in ieder denkbaar formaat. Wij kunnen het voor je doen, maar collectiebeheerders kunnen ook bij ons aan de slag in de studio. Als je liever op je eigen locatie werkt dan verhuren wij apparatuur en bouwen de set bij je op.

Het kan voordelen hebben als de collectiekenners zelf digitaliseren. Zij kunnen beter inhoudelijke keuzes maken, zoals prioritering van (sub)collecties. Tevens kunnen zij selecteren en metadateren tijdens het digitaliseren.

Omdat een harde schijf met files je archief niet perse toegankelijk maakt, kun je gebruik maken van de beveiligde ISO gecertificeerde cloud storage. Via deze online opslag kun je het videomateriaal bekijken, uitgebreid metadata noteren en delen met je community. Metadateren kan met deze manier van opslaan na én tijdens het digitaliseren. Je hoeft dus niet te wachten tot de uitbestede klus klaar is. Je krijgt een persoonlijk account of meerdere als nodig is, bijvoorbeeld als je metadata wilt verzamelen via crowdsourcing.

video digitaliseren en archiverenMet het ontsluiten van je video collectie wil je ook dat de files goed doorzoekbaar en vindbaar zijn, dat kan met de software die wij bieden.

Wij ondersteunen en adviseren je graag om op een passende, makkelijke en snelle manier video te digitaliseren en archiveren.

Vraag ons naar alle opties, prijzen of om advies